Jak chroniony jest dostęp Twoich klientów do Portalu
Portal klienta pozwala osobom spoza Twojej firmy przeglądać, pobierać lub zatwierdzać dokumenty bez posiadania użytkownika WorkOS. Oto co je chroni.
Dostęp kodem wysyłanym e-mailem
Aby wejść, osoba wpisuje swój e-mail i otrzymuje 6-cyfrowy kod:
- Wygasa po 10 minutach, można go użyć tylko raz i pozwala na 5 prób.
- Jest przechowywany tylko jako zaszyfrowany odcisk, tak samo jak kod dostępu do aplikacji.
- Obowiązuje limit próśb o kod, który hamuje automatyczne próby.
Po weryfikacji sesja trwa 24 godziny. Potem trzeba ponownie poprosić o kod.
Widzi tylko to, co do niej należy
Wejście do Portalu nie daje dostępu do wszystkiego. Każdy dokument jest sprawdzany przy każdej wizycie: WorkOS sprawdza, czy dany e-mail jest uprawniony do tego konkretnego dokumentu (bo jest kontaktem z CRM powiązanym bezpośrednio z dokumentem albo z projektem dokumentu). Jeśli przestanie być powiązany, traci dostęp, nawet jeśli nadal ma otwartą sesję.
Zatwierdzenia z potwierdzeniem
Gdy ktoś zatwierdza lub podpisuje dokument, WorkOS zapisuje, kto to zrobił i kiedy, razem z danymi, o które prosi formularz zatwierdzenia. Dzięki temu zatwierdzenie jest udokumentowane.
O czym decydujesz Ty
- Komu udostępniasz każdy dokument, powiązując lub odłączając kontakty od dokumentu lub jego projektu.
Zobacz też artykuł „Kto widzi każdy dokument w portalu”.