WorkOS by Befocusy WorkOS Centrum pomocy

Załączniki i Google Drive

Jeśli połączysz folder Google Drive, WorkOS kopiuje do niego załączniki z Twojej pracy (PDF-y, arkusze kalkulacyjne, obrazy...), uporządkowane w folderach według klienta i projektu.

Do kogo należy folder

Folder należy do konta Google, które wybierzesz podczas łączenia, zwykle konta Twojej firmy. WorkOS nie ma własnego Drive, na którym przechowywałby Twoje pliki.

Kto może widzieć pliki

WorkOS nigdy nie udostępnia plików ani nie tworzy publicznych linków. Nie ma żadnej funkcji, która zmieniałaby uprawnienia pliku na Drive.

Pliki dziedziczą uprawnienia folderu, w którym są zapisane. Jeśli ten folder jest udostępniony Twojemu zespołowi, Twój zespół zobaczy pliki. Jeśli jest prywatny, zobaczy je tylko osoba, która ma do niego dostęp. Zanim połączysz folder główny, sprawdź, komu go udostępniasz.

Co WorkOS robi w tym folderze

Aby utrzymać aktualną strukturę, WorkOS może:

  • Tworzyć, zmieniać nazwy i przenosić foldery.
  • Przesyłać pliki.
  • Usuwać pliki, gdy usuniesz załącznik w WorkOS.

Pamiętaj, że to usunięcie jest ostateczne: nie przechodzi przez kosz Drive. Jeśli Twoja firma musi zachować plik, zapisz go też poza synchronizowanym folderem.

O jakie uprawnienia prosi Google

Aby móc przeglądać foldery, które już istniały na Twoim Drive, WorkOS prosi Google o pełny dostęp do Drive. Używa go tylko do zarządzania wybranym przez Ciebie folderem i tym, co się w nim znajduje. Możesz w każdej chwili wycofać ten dostęp w Ustawienia → Integracje lub w ustawieniach bezpieczeństwa swojego konta Google.