WorkOS by Befocusy WorkOS Centrum pomocy

Pomoc i wsparcie: zapytaj WorkOS w aplikacji

Przycisk Pomoc i wsparcie otwiera czat z dowolnego ekranu WorkOS. Możesz zadać pytanie, nie opuszczając tego, co robisz.

Gdzie jest

  • Na komputerze na dole menu bocznego, z ikoną znaku zapytania.
  • W telefonie w menu użytkownika (kółko w prawym górnym rogu).

Jak to działa

  1. Wpisz pytanie i naciśnij Enter (Shift + Enter dodaje nowy wiersz).
  2. Najpierw odpowiada asystent, korzystając z artykułów Centrum pomocy. Pod jego odpowiedzią zobaczysz użyte artykuły, jeśli chcesz je przeczytać w całości.
  3. Jeśli asystent nie rozwiąże sprawy albo naciśniesz przycisk Pomoc człowieka, rozmowę przejmuje osoba z zespołu WorkOS. Asystent przestaje odpowiadać, a ta osoba odpisuje w tym samym czacie.

Gdy osoba oznaczy rozmowę jako rozwiązaną, poinformuje Cię o tym w samym czacie, a asystent znów Ci odpowiada: możesz dalej pytać bez czekania na kogokolwiek.

Rozmowa jest ciągła: po ponownym otwarciu czatu widzisz wszystko, co było wcześniej.

Czyszczenie czatu

Przycisk miotły u góry opróżnia rozmowę i przywraca Cię do asystenta. Jeśli rozmawiałeś z osobą z zespołu, rozmowa zostaje zamknięta jako rozwiązana. Czyszczenie opróżnia tylko Twój widok: zespół zachowuje historię do czasu jej automatycznego usunięcia (zobacz Prywatność).

Powiadomienia o odpowiedzi

  • Gdy zespół odpowie, na przycisku pomocy (a w telefonie na Twoim kółku użytkownika) pojawia się czerwone kółko z liczbą nieprzeczytanych wiadomości. Znika po otwarciu czatu.
  • Jeśli w tym momencie nie masz otwartego WorkOS, dostaniesz też e-mail z odpowiedzią.

Centrum pomocy

W czacie jest link Centrum pomocy, który otwiera w nowej karcie pełny przewodnik ze wszystkimi artykułami.

Prywatność

  • Twoje wiadomości czytają asystent i osoby z zespołu wsparcia WorkOS. Aby asystent mógł odpowiedzieć, wysyłana jest mu tylko rozmowa i publiczne artykuły pomocy: żadne dane z Twojej przestrzeni roboczej nie są przekazywane.
  • Nie udostępniaj haseł ani kodów dostępu na czacie.
  • Rozmowy są automatycznie usuwane po 12 miesiącach bez aktywności.