Jak połączyć sieci społecznościowe z WorkOS
Aby publikować z WorkOS, najpierw musisz połączyć swoje konta w sieciach społecznościowych. Robisz to tylko raz — później korzystają z nich Publikacje oraz, w przypadku Instagrama, wiadomości w Skrzynce.
Gdzie to znaleźć
W Ustawienia → Integracje, w bloku Sieci społecznościowe. Pojawia się tylko wtedy, gdy Twoje konto ma włączone publikowanie w sieciach; jeśli go nie widzisz, zapytaj osobę, która administruje Twoim kontem.
Zobaczysz po jednej karcie na sieć: LinkedIn (główna), TikTok, Instagram i YouTube (te trzy są opcjonalne). Każda osoba łączy własne konta — połączenie lub odłączenie Twojego konta nie wpływa na konta Twoich współpracowników.
Jak połączyć sieć
- Kliknij Połącz na karcie tej sieci.
- Otworzy się nowe okno sieci: zaloguj się i zezwól na dostęp.
- Po zakończeniu połączenie dokończy się samo. Jeśli tak się nie stanie, kliknij Sprawdź.
- Gdy wszystko działa, karta pokazuje Połączono i nazwę konta („Połączono jako…”).
Jeśli przeglądarka blokuje wyskakujące okno, zezwól na nie dla WorkOS i kliknij Połącz jeszcze raz.
Publikowanie na stronie firmowej LinkedIn
Pod czterema kartami znajduje się opcjonalny blok LinkedIn · strona firmowa. Aby z niego korzystać, musisz mieć połączony LinkedIn i być administratorem strony.
- Kliknij Wybierz stronę firmową.
- Wybierz stronę z listy.
- Kliknij Zapisz.
Jeśli wolisz publikować na profilu osobistym, wybierz opcję „Publikuj jako profil osobisty (bez strony)”.
Instagram także w Skrzynce
Jeśli Twoje konto ma Skrzynkę i połączyłeś/aś już Instagram do publikowania, jego wiadomości prywatne trafiają też do Twojej Skrzynki. Nie trzeba łączyć go ponownie.
Wskazówka: gdy połączenie wygaśnie, WorkOS Cię o tym powiadomi. W artykule „Co zrobić, gdy konto zostanie odłączone” dowiesz się, jak połączyć je ponownie.