WorkOS by Befocusy WorkOS Centrum pomocy

Różnica między Firmami a Kontaktami w CRM

Sekcja CRM grupuje dwie listy: Firmy (czasem nazywane "Klientami") i Kontakty — konkretne osoby w tych firmach. Obie mają widok Listy i Kanban (tablicę statusów z przeciąganymi kartami).

Karta Firmy

  • Treść — swobodne notatki, w których możesz wspomnieć o innych rekordach, wpisując @.
  • Powiązane projekty i usługi — powiązane z tą firmą; możesz utworzyć nowy, od razu powiązany.
  • Kontakty — powiąż istniejący lub utwórz nowy.
  • Dokumenty — powiązane dokumenty (poprzez ich projekty).
  • Załączniki — własne pliki, a także (tylko do odczytu) załączniki odziedziczone z jej projektów i kontaktów.
  • Rozliczenia — jeśli Twoje konto ma to skonfigurowane, powiązanie z systemem fakturowania.
  • Otrzymane wiadomości i Wysłane wiadomości — zbierają pocztę wszystkich kontaktów tej firmy (zgodnie z uprawnieniami Twojego Zespołu).

Możesz też edytować kraj, stronę internetową, kod klienta i wysłać wiadomość po wcześniejszym wybraniu, do którego z jej kontaktów.

Karta Kontaktu

Podobna struktura, z zakładkami Treść, Otrzymane e-maile, Wysłane e-maile, Powiązane projekty i usługi, Spotkania, Dokumenty i Załączniki (niektóre pojawiają się tylko wtedy, gdy Twoje konto ma je skonfigurowane) oraz szybkie akcje — zadzwoń, otwórz WhatsApp lub wyślij e-mail.

Status "Zakończony" na tablicy Kanban

Jeśli Twoje konto ma to skonfigurowane, tablica Kanban Firm ma specjalną strefę w rogu do oznaczania firmy jako "Zakończonej" — przeciąga się ją tam, nigdy nie jest to zwykła kolumna tablicy.

Automatyczne powiązanie

Jeśli powiążesz kontakt z projektem, który ma już przypisaną firmę, kontakt zostaje automatycznie powiązany z tą samą firmą — nie trzeba robić tego dwa razy. A jeśli Twoje konto ma włączone parowanie statusów, zmiana statusu kontaktu może przenieść zmianę na jego firmę (lub odwrotnie).