Kto co widzi: odpowiedzialni, uczestnicy i prywatność w Zespole
To, co widzisz w WorkOS, zależy od Twojej roli i od tego, z czym jesteś powiązany/a w każdym elemencie. Oto zasady dla poszczególnych sekcji.
Zadania, Projekty i Kalendarz
Są filtrowane według osoby odpowiedzialnej i uczestnika: domyślnie widzisz to, co jest przypisane do Ciebie, a w Gdzie uczestniczę także to, co dzielisz z innymi. Właściciel widzi resztę w Od innych, a Supervisor widzi zadania swoich podwładnych w Mój zespół. Szczegóły znajdziesz w artykule o zakresach „Moje zadania”, „Gdzie uczestniczę” i „Od innych”.
Dokumenty
Jeśli Twoje konto ma skonfigurowane właściwości właściciela i uczestników dokumentu, zobaczysz zakładki Moje dokumenty, Gdzie uczestniczę i Od innych (ostatnią widzi tylko Właściciel konta). Supervisor widzi dodatkowo Mój zespół z dokumentami swoich bezpośrednich podwładnych. Jeśli nie są skonfigurowane, wszyscy widzą wszystkie dokumenty.
Notatki i Wiki
Każdą notatkę lub artykuł można ograniczyć do wybranych osób (Zespół w notatkach, Członkowie w Wiki) albo oznaczyć jako Udostępniona (notatki) lub Udostępniony (Wiki), aby widział ją cały zespół. Element bez przypisanych osób i bez oznaczenia jako udostępniony nie jest widoczny dla nikogo, a WorkOS nie pozwoli usunąć ostatniej osoby bez wcześniejszego oznaczenia go jako udostępnionego. Notatki tworzone głosowo lub z e-maila są przypisywane do Ciebie automatycznie.
Skrzynka
Jeśli Twoje konto korzysta z Zespołu, każda osoba widzi tylko własne e-maile i rozmowy: z kont, które sama połączyła. Konto współdzielone (na przykład info@twojafirma.com) można przypisać konkretnej osobie w Ustawienia → Integracje, w polu Członek Zespołu tego konta.
Publikacje
Każda osoba widzi własne publikacje. Publikacje na kanałach firmowych (strona firmowa LinkedIn, Newsletter, Web i WordPress) oraz te bez osoby odpowiedzialnej widzą tylko Właściciel konta i osoby z uprawnieniem „Zarządza firmą”, które przydziela administrator platformy.
Klucz: powiązanie każdej osoby z jej kartą
To wszystko działa, ponieważ każda osoba na Twoim koncie jest powiązana ze swoją kartą w Zespole. Dlatego przy dodawaniu nowej osoby WorkOS tworzy oba elementy naraz. Zobacz artykuł „Jak dodawać osoby do zespołu i nimi zarządzać”.