WorkOS by Befocusy WorkOS Centrum pomocy

Usuń kontakt z Brevo i z CRM (prawo do usunięcia danych)

Gdy ktoś prosi o usunięcie swoich danych, możesz to zrobić w Integracje → Brevo czerwonym przyciskiem Usuń kontakt…. Widzi go Właściciel i osoba z Uprawnieniami administracji technicznej.

Jak to działa

  1. Naciśnij Usuń kontakt… i wpisz adres e-mail osoby.
  2. Naciśnij Sprawdź. Zobaczysz, co znaleziono: czy kontakt istnieje w Brevo (i na ilu listach jest), ile ma kart w CRM i ile zgłoszeń. Nic jeszcze nie jest usuwane.
  3. Sprawdź podsumowanie i naciśnij Usuń trwale. Jeśli niczego nie znaleziono, przycisk się nie pojawia.

Co jest usuwane

  • Brevo: kontakt jest usuwany z konta. To jest nieodwracalne.
  • CRM: jego karta w Kontaktach oraz, jeśli konto korzysta ze zgłoszeń zainteresowanych, jego zgłoszenia są archiwizowane. W Notion trafiają do kosza, a Notion usuwa je trwale po 30 dniach.

Czego NIE ruszamy

  • Firm z tym adresem e-mail (podsumowanie ostrzega, abyś sprawdził je ręcznie).
  • Wiadomości w Inbox, dokumentów ani innych rekordów, w których występuje osoba.

Warto wiedzieć

  • Najpierw usuwane jest z Brevo; jeśli się nie uda, nic nie jest archiwizowane i możesz spróbować ponownie.
  • Jeśli jakiegoś elementu w Notion nie udało się zarchiwizować, komunikat końcowy o tym informuje: powtórz usuwanie z tym samym adresem e-mail.
  • Jeśli konto jest w trybie symulacji, nic nie jest usuwane i zostaniesz o tym poinformowany.
  • Każde usunięcie jest zapisywane w dzienniku audytu Zespołu, bez pełnego adresu e-mail.
  • Ręczne zarchiwizowanie kontaktu w Notion nie wypisuje go z Brevo: użyj tego przycisku.